אין דבר כזה יותר מידי מים!
חשיבות המים במצב הישרדות גדולה לעין ערוך מחשיבות המזון. אכילה במצב שבו אין מים תגרום להתייבשות מהירה יותר מכיוון שהגוף זקוק לנוזלים לצורך פירוק המזון.
ככלל יש להימנע לחלוטין מלהגיע למצב בו אזלו המים לחלוטין, בין אם מדובר על טיול, קמפינג, טיול ג'יפים או פיקניק. במדינה חמה כשלנו, בה אין פלגי מים, נהרות ואגמים הכניסה למצב הישרדות ללא מים הופכת להיות הרת אסון.
מציאה של מים במצב הישרדות מחייבת אותנו להעביר את המים תהליך של סינון וטיהור - הסינון אחראי להסרת חלקיקים גסים במים כגון עלים, חול וחרקים והטיהור נועד להשמיד חיידקים ובקטריות. העדר סינון וטיהור עלול לגרום להתדרדרות במצבינו בעקבות הרעלה, קלקול קיבה או מזהמים אחרים אשר יגרמו לחום, שלשולים, הקאות ואפילו מוות. בסדנאות ההישרדות תלמדו כיצד לבנות מסנני מים וכיצד לטהר מים באמצעים פרימיטיביים ומודרניים כאחד.
כמה קווים מנחים בנוגע למים:
1. לעולם אל תשתו מי ים
2. לעולם אל תשתו שתן
3. דם אינו נוזל לשתייה, הוא דורש פירוק במערכת העיכול ולכן מוגדר כמזון
4. שתייה של מים שלא סוננו או טוהרו כדאי כאשר אפשרות הפינוי או ההצלה נראות באופק
5. מי גשם וטל ראויים לשתייה ללא כל תהליך
6. לפני איסוף מים מנחל או נהר טפסו כמה מאות מטרים במעלה הזרם ובדקו העדר זיהום (פגרים, דגים מתים, זיהום אורבני)
7. תמיד קחו יותר מים מהדרוש... ואז תוסיפו עוד קצת
8. התיחסו לכל מקור מים כמקור מים חשוד והשתמשו במיטב הכלים שברשותכם להפוך מים אלו לבטוחים לשתיה.
מידע זה הוא מידע חלקי בלבד
ככלל יש להימנע לחלוטין מלהגיע למצב בו אזלו המים לחלוטין, בין אם מדובר על טיול, קמפינג, טיול ג'יפים או פיקניק. במדינה חמה כשלנו, בה אין פלגי מים, נהרות ואגמים הכניסה למצב הישרדות ללא מים הופכת להיות הרת אסון.
מציאה של מים במצב הישרדות מחייבת אותנו להעביר את המים תהליך של סינון וטיהור - הסינון אחראי להסרת חלקיקים גסים במים כגון עלים, חול וחרקים והטיהור נועד להשמיד חיידקים ובקטריות. העדר סינון וטיהור עלול לגרום להתדרדרות במצבינו בעקבות הרעלה, קלקול קיבה או מזהמים אחרים אשר יגרמו לחום, שלשולים, הקאות ואפילו מוות. בסדנאות ההישרדות תלמדו כיצד לבנות מסנני מים וכיצד לטהר מים באמצעים פרימיטיביים ומודרניים כאחד.
כמה קווים מנחים בנוגע למים:
1. לעולם אל תשתו מי ים
2. לעולם אל תשתו שתן
3. דם אינו נוזל לשתייה, הוא דורש פירוק במערכת העיכול ולכן מוגדר כמזון
4. שתייה של מים שלא סוננו או טוהרו כדאי כאשר אפשרות הפינוי או ההצלה נראות באופק
5. מי גשם וטל ראויים לשתייה ללא כל תהליך
6. לפני איסוף מים מנחל או נהר טפסו כמה מאות מטרים במעלה הזרם ובדקו העדר זיהום (פגרים, דגים מתים, זיהום אורבני)
7. תמיד קחו יותר מים מהדרוש... ואז תוסיפו עוד קצת
8. התיחסו לכל מקור מים כמקור מים חשוד והשתמשו במיטב הכלים שברשותכם להפוך מים אלו לבטוחים לשתיה.
מידע זה הוא מידע חלקי בלבד